ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ στην ελληνική κοινωνία και την επιστήμη»

Σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, που κατέγραψαν οι συγγραφείς κα Μυρτώ Δημητροπούλου και κα Ευγενία Μπουρνόβα στο βιβλίο τους «Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ στην ελληνική κοινωνία και την επιστήμη», με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΤΟΕ, καθηγητή Στέλιου Κώτσιου και τη χορηγία του Πρoγράμματος Συμπληρωματικής εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning ΕΚΠΑ), (Επιστημονικός υπεύθυνος Παναγιώτης Πετράκης).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης καθηγητής Δημήτρης Καινούργιος και η καθηγήτρια Αθανασία Σμυρνιώτου, οι Αντιπρυτάνεις καθηγητές Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και Αριστείδης Σάμιτας, οι κοσμήτορες κ. Νίκος Ηρειώτης και κ. Θωμάς Μπαμπάλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Συριόπουλος.

Μετά τους χαιρετισμούς του κ. Πρύτανη, του μέλους του Συμβουλίου κ. Καινούργιου και του Αντίπρυτανη κ. Σάμιτα, οι συγγραφείς του βιβλίου κα Δημητροπούλου Ιστορικός-Ερευνήτρια και απόφοιτη του Τμήματός μας και η καθηγήτρια του ΤΟΕ κα Μπουρνόβα, αναφέρθηκαν στην ιστορική εξέλιξη του Τμήματος και πως αυτό συνέβαλε στην ελληνική κοινωνία και την επιστήμη, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Κατόπιν, ο Πρόεδρος κ. Κώτσιος, παρουσίασε την σημερινή θέση του ΤΟΕ.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των πρώην Προέδρων του ΤΟΕ, κκ. Κωστή Βαΐτσο, Τάσο Γιαννίτση, Λούκα Κατσέλη, Παναγιώτη Πετράκη, Γιάννη Δημητρίου, και Νίκου Ηρειώτη, του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ομότιμου καθηγητή κ. Σταύρου Θωμαδάκη και του πρώην κοσμήτορα κ. Γιώργου Δονάτου.

Video παρουσίασης: https://youtu.be/wiaS59_OoFk

Ψηφιακή έκδοση του βιβλίου