ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΕΘΥΜΙΤΑΚΗ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ανακοινώνει με βαθιά θλίψη την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματός μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΕΘΥΜΙΤΑΚΗ.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ., στο Νεκροταφείο Κηφισιάς , στο παρεκκλήσιο του Αγίου Τρύφωνος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Στ. Κώτσιος

Ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης γεννήθηκε στα Χανιά, το 1942. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο East Anglia και στο Πανεπιστήμιο Brunel, του Ηνωμένου Βασιλείου. Επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1975 εντάχθηκε στο δυναμικό της, τότε, Δ’ Έδρας Πολιτικής Οικονομίας της Νομικής Σχολής, ως εντεταλμένος επιμελητής. Έκτοτε, ξεκίνησε η συνεισφορά του στο Τμήμα μας, με διδασκαλία κυρίως Μακροοικονομικής, έρευνα και άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους φοιτητές. Υπηρέτησε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών επί 35 συναπτά έτη, αφού εξελίχθηκε σε όλες τις καθηγητικές βαθμίδες, έως την εκλογή του στη βαθμίδα του Καθηγητή, το 1996. Η ανάλυση των οικονομικών ζητημάτων από τον Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη, ακολουθούσε πάντα την Κεϋνσιανή  προσέγγιση. Είχε οργανώσει συνέδρια σε οικονομικά θέματα της επικαιρότητας, είχε συντονίσει ερευνητικά προγράμματα, ενώ είχε δημοσιεύσει ερευνητικές μονογραφίες στα ελληνικά και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε θέματα πολιτικής οικονομίας, μακροοικονομικής, αλλά και σε θέματα σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.