ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του Γεωργίου Προβόπουλου, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα από το 1982 έως το 2007 και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 2008 έως το 2014.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Στέλιος Κώτσιος

 

Γεώργιος Προβόπουλος

Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1950 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βρετανία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ μετά από υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Από το 1979 ως Εντεταλμένος Υφηγητής και από το 1982 έως το 2007 ως καθηγητής δίδαξε μαθήματα Δημόσιας Οικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και Οικονομικός Σύμβουλος της Alpha Τράπεζας Πίστεως. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ΣΟΕ, Υποδιοικητής και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της ΕΟΚ, Αναπληρωτής Διοικητής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συμμετείχε στην Επιτροπή Αγγελόπουλου.