Αρχική σελίδα » Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών

Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών

Για την ψυχαγωγία και την ανάπτυξη τής καλλιτεχνικής ταυτότητας των φοιτητών λειτουργεί ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών ο οποίος περιλαμβάνει τον Θεατρικό, τον Χορευτικό, τον Κινηματογραφικό και τον Φωτογραφικό τομέα. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να διοργανώσετε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ανακαλύψετε τις καλλιτεχνικές σας κλίσεις και δεξιότητες.

O Θεατρικός τομέας διοργανώνει μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, και κινησιολογίας ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιεί τέσσερις με πέντε παραστάσεις.
O Xορευτικός τομέας ιδρύθηκε το 1976. Tο 1990 ο Tομέας άρχισε μια σειρά εκδηλώσεων σε κεντρικά θέατρα των Aθηνών που σήμερα έχει πάρει τη μορφή ετήσιου θεσμού.

O Kινηματογραφικός τομέας πραγματοποιεί προβολές ταινιών μικρού μήκους με καλεσμένους τους ίδιους τους σκηνοθέτες, κάνει παραγωγές ταινιών μικρού μήκους και διοργανώνει σεμινάρια.

O Φωτογραφικός τομέας είναι ο νεότερος από όλους, καθώς ιδρύθηκε το 1987. Τα σεμινάρια του τομέα συνίστανται στην περιγραφή και στην εκμάθηση της λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και στις τεχνικές και τους κανόνες που διέπουν τη φωτογραφική πρακτική.

Για να γίνετε μέλη του Π.O.Φ.Π.Α. αρκεί μια γραπτή αίτηση στο γραφείο που στεγάζεται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15). Oι μέρες και οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται από τα ίδια μέλη. Αν σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε με το 210 368 8205.

Μουσικό Τμήμα

Μουσικό Τμήμα Υπάρχει όμως και το Μουσικό Τμήμα της Λέσχης με σκοπό τη μουσική μόρφωση και την ανάπτυξη της μουσικής στο Πανεπιστήμιο, με μαθήματα, οργάνωση φοιτητικής χορωδίας, ορχήστρας, συναυλιών, κ.λπ.
Το Τμήμα στεγάζεται στον Δ' όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15. Περισσότερες πληροφορίες για τις ακροάσεις κλπ. μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα: 210 3612206, 210 3688229.

(Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ», Άρθρο «Χρήσιμος οδηγός για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές», 1/10/2009)