Αρχική σελίδα » Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι επαναληπτικές εξετάσεις στα μαθήματα Διδακτική Οικονομικών Ι και Διδακτική Οικονομικών ΙΙ γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί στις 16/9 και 24/9.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τη διδάσκουσα:magoul[at]econ.uoa[dot]gr


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΠΔΕ 2019-20 ΑΙΤΗΣΗ

 

Ανακοίνωση για την Απονομή του ΠΠΔΕ 

Σας ενημερώνουμε ότι η απονομή του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των αποφοίτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 και ώρα 10.00 πμ στο Αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» Πανεπιστημίου 30. 

Εκ της Γραμματείας 

Ανακοίνωση για τους αποφοίτους του ΠΠΔΕ       ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ

Καλούνται οι απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα μαθήματα για τη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, όπως αποστείλουν τη συνημμένη αίτηση στο ikarampinou[at]econ.uoa[dot]gr. Η κατάθεση της αίτησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατόχων του Π.Π.Δ.Ε. 

Η Γραμματεία δεν προχωράει αυτόματα σε ανακηρύξεις πτυχιούχων. 

Σε επόμενη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε σχετικά με την ημερομηνία ορκωμοσίας των αποφοίτων του Π.Π.Δ.Ε. 

Εκ της Γραμματείας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΙ, ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διδακτική Οικονομικών ΙΙ: Εξεταστέα ύλη 

Η εξεταστέα ύλη για το μάθημα Διδακτική Οικονομικών ΙΙ αφορά όλα τα κεφάλαια από το βιβλίο "Εισαγωγή στη Διδακτική Οικονομικών", εκτός από το κεφάλαιο με θέμα "Αξιολόγηση".

Το κεφάλαιο αυτό θα αναλυθεί αμέσως μετά την απαλλακτική εξέταση.

Η διδάσκουσα Χ. Μαγουλά

.......................................................................

Εξέταση του μαθήματος Διδακτική των Οικονομικών ΙΙ στις 14-5-2019 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14/5/2019 και ώρα 11.00-13.00 θα διεξαχθεί η απαλλακτική εξέταση του μαθήματος Διδακτική Οικονομικών ΙΙ. 
Εξεταστέα ύλη: Εισαγωγή στη Διδακτική Οικονομικών: Κεφάλαια 1,2,3,4,5,6,7 και 8. 
Η Διδάσκουσα, Θ. Μαγουλά 

 .......................................................................

Το μάθημα "Διδακτική Οικονομικών ΙΙ" , μόνο γι αυτή τη βδομάδα, αντί Τρίτης 9/4/2019 θα γίνει την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα την Παρασκευή 12 /4 /19 προκειμένου να έχουν ετοιμαστεί από τους φοιτητές :

α. Η εργασία (που αφορά Στρατηγικές Διδασκαλίας)

β. Το portfolio

Η Διδάσκουσα Χ. Μαγουλά

 ........................................................................

Οι φοιτητές του ειδικού Προγράμματος του ΤΟΕ για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας συμμετέχουν την Πέμπτη και Παρασκευή 4-5/4/2019 στην Διημερίδα σύγχρονων διδακτικών μεθοδολογιών του ΙΕΠ. Παρακαλείσθε όσοι δεν έχετε εγγραφεί να εγγραφείτε (με τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί στο μάθημα) μέχρι και σήμερα Τετάρτη 3/4/2019.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ «ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ «ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ»

Παράδοση portfolio Πρακτικής άσκησης διδασκαλίας στα σχολεία

 ΠΠΔΕ - ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-19

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

 2η Συνάντηση Εργασίας για την Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας 

Η εξέταση του μαθήματος «ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ» στο πλαίσιο απόκτησης του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/2/2019 10.00-12.00 στην Αίθουσα Παπαρρηγοπούλου (Κτήριο Νομικής, Σόλωνος 57,).

  Ο Διδάσκων,  Γ. Πασιάς


Βαθμολογία ''Αναλυτικά Προγράμματα Οικονομικών''

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βαθμολογία ''Διδακτικής Οικονομικών Ι''

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προγραμματισμένη εξέταση των φοιτητών (4/2/2019) του μαθήματος "Θεμελιώδη Ζητήματα Παιδαγωγικής - Εισαγωγή στην Παιδαγωγική" στο πλαίσιο του Πιστοποιητικού Π.Π.Δ.Ε δε θα πραγματοποιηθεί λόγω ασθενείας του διδάσκοντος. Η νέα ημερομηνία και ο χώρος της εξέτασης θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις για τα μαθήματα του ΠΠΔΕ θα διεξαχθούν ως εξής: 

  • Διδακτική Οικονομικών Ι: Τετάρτη 23/1/2019  και ώρα 10.00-12.00 Αίθουσα Αγγελοπούλου (Αριστείδου 11)
  • Αναλυτικά Προγράμματα Οικονομικών μαθημάτων: Πέμπτη 24/1/2019  και ώρα 10.00-12.00 Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου (Κτήριο ΜΘΕ Σόλωνος 57)

 

 

Στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος για την παροχή του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας οι φοιτητές υποχρεούνται να υλοποιήσουν Πρακτική Άσκηση διδασκαλίας στα σχολεία (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) του Νομού Αττικής.

 

Οι φοιτητές που έχουν εξετασθεί επιτυχώς στο μάθημα Διδακτική Οικονομικών Ι και επιθυμούν να υλοποιήσουν την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2019 την Πρακτική Άσκηση, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία μέσω email στο ikarampinou[at]econ.uoa[dot]gr μέχρι τις 31/1/2019.Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων 2018

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ 2018-19

Έγκριση λειτουργίας Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας 

Σας γνωρίζουμε ότι με την με αρ. πρωτ. 103932/Δ2/21-06-2017 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄2281/05-07-2017 εγκρίθηκε το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας που θα παρέχεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Ι) Ειδικό Προγραμμα για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας: Σκοπός, Δομή Προγράμματος, Θεματικές Ενότητες, Μαθήματα ανά Θεματική Ενότητα, Αναλυτικό Περιεχόμενο Μαθημάτων. 

ΦΕΚ 2281/τ.Β/05-07-2017

ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α/12-6-2018).

 

ΙΙ) Εγγραφή στο Ειδικό Πρόγραμμα 

 Δείτε το νέο αρχείο της αίτησης.

 

ΙΙΙ) Πληροροφίες 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα απευθύνεστε στην Γραμματεία του Προγράμματος, κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10-1μμ. υπόψη κας Ι. Καραμπίνου,  τηλ. 210 3689476 και e-mail: ikarampinou[at]econ.uoa[dot]gr