Αρχική σελίδα » Aναγνωστήρια, Bιβλιοθήκες

Αναγνωστήρια, Βιβλιοθήκες

Λειτουργούν στους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, στην οδό Ιπποκράτους 15 (στον 2ο όροφο, με 250 θέσεις, αλλά και ένα νέο σύγχρονο μελετητήριο λειτουργεί στον 4ο όροφο του ίδιου κτηρίου με 100 θέσεις και 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάθεση των φοιτητών).

Η Λέσχη είναι ανοικτή καθημερινά, ακόμη και τα Σάββατα και τις Κυριακές, από 8 π.μ. μέχρι 9 μ.μ. Παράλληλα, αναγνωστήριο λειτουργεί και στους χώρους της Πανεπιστημιουπόλεως.

Στα αναγνωστήρια οι φοιτητές μελετούν με δικά τους βιβλία ή με βιβλία της βιβλιοθήκης, που δανείζονται με τη φοιτητική τους ταυτότητα (τρίπτυχο) ή με το φοιτητικό τους πάσο και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν έχει εφοδιασθεί ακόμη με φοιτητική ταυτότητα –αυτό ισχύει για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές– ο δανεισμός των βιβλίων γίνεται με το φοιτητικό εισιτήριο ή με άλλο αποδεικτικό στοιχείο της φοιτητικής ταυτότητας, μαζί με την αστυνομική ταυτότητα. Τα βιβλία παραμένουν εντός του χώρου των Φοιτητικών Αναγνωστηρίων, δεν προσφέρονται, δηλαδή, για εξωτερικό δανεισμό.

Τα βιβλία, με τα οποία εμπλουτίζεται η βιβλιοθήκη, προτείνονται από τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τον Προϊστάμενο του Τμήματος.

Για όποιες παραπάνω πληροφορίες χρειάζεστε μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210 368.8219 (2ος όροφος), 368.8231 (4ος όροφος).
Επίσης το Παπουλάκειο Αναγνωστήριο στον χώρο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να σας εξυπηρετεί ανά πάσα στιγμή.

O συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα από τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Μικράς Ασίας 75, Γουδή Τηλέφωνο: 210 7462033).

(Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ», Άρθρο «Χρήσιμος οδηγός για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές», 1/10/2009)