Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Αλφαβητικά » Μεϊντάνης Σίμος

Μεϊντάνης Σίμος - Καθηγητής Τομέα VII

Γραφείο: Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου, 6ος όροφος, 607 

 

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3689488

email: simosmei[at]econ.uoa[dot]gr

CURRICULUM VITAE 2019

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Είναι Καθηγητής Στατιστικής/Οικονομετρίας. Aποφοίτησε από  το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έκανε  πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά-Στατιστική στο Μontreal του Καναδά. 'Ελαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα στη Στατιστική από τον Τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Concordia του Montreal, και στο Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ κατέχει θέση Research Professor στο North-West University, South Africa. H ερευνητική του δραστηριότητα καλύπτει την περιοχή της Στατιστικής και Οικονομετρίας. Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής διατηρεί συνεργασίες με το University of Durham, Karlsruhe Institute of Technology, το Charles University of Prague, το University of Lille III, με το North-West University, South Africa, και με αρκετά άλλα πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών έχει δώσει σειρές διαλέξεων στο εξωτερικό. Επίσης  έχει μετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και είναι συγγραφέας πλήθους άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, της International Association for Statistical Computing (IASC), της Bernoulli Society for Mathematical Statistics & Probability, του International Association for Nonparametric Statistics, και του European Research Consortium for Mathematics and Informatics, έχει δε αναλάβει διοικητικές θέσεις σε αυτούς τους επιστημονικούς οργανισμούς ως μέλος των αντίστοιχων διοικητικών συμβουλίων . Αυτή την περίοδο είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IASC και της Charting Committee του International Association for Nonparametric Statistics.  

Είναι κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά Στατιστικής,  σε μερικά από τα οποία υπηρετεί και ως Associate Editor (Computational Statistics & Data Analysis, Communications in Statistics, 2009-2012, Journal of Statistical Theory & Practice). Επίσης στα πλαίσια της ερευνητικής του απασχόλησης συντονίζει ως co-chair το Working Group on «Goodness-of-Fit & Change-point problems» του European Research Consortium for Informatics & Mathematics.