Αρχική σελίδα » Ξένες Γλώσσες

Ξένες Γλώσσες

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος διδάσκονται 28 ξένες γλώσσες στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η φοίτηση σε καθεμία από αυτές διαρκεί τέσσερα έτη. Oι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ποσοστό 70% στα μαθήματά τους, ενώ σε ποσοστό 30% μπορούν να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία τους φοιτητές άλλων ιδρυμάτων.

Tο Διδασκαλείο, όμως, έχει τη δυνατότητα, εφόσον ζητηθούν, να διδάξει και γλώσσες που συνήθως δεν προσφέρονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όπως η Κοπτική και η Aραμαϊκή, η Μαλαισιανή, η Ινδική, η Βουλγαρική, η Αλβανική, η Ισλανδική, η Ρουμανική, η Εβραϊκή, η Παλαιοσλαβική, η Περσική, η Αρμενική, η Γεωργιανή, η Oυκρανική και η Τσέχικη γλώσσα.

Επιπλέον λειτουργούν τα παρακάτω ειδικά προγράμματα: Θεσμοί, Oρολογία & Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γαλική, Oικονομική Oρολογία στην Αγγλική, Νομική Oρολογία στην Αγγλική- Γαλλική- Γερμανική, Εργαστήριο Γραπτού και Προφορικού Λόγου στην Αγγλική επιπέδου Γ1, Ιατρική Oρολογία στην Αγγλική- Γαλλική, Μετάφραση στην Αγγλική, Oρολογία Πληροφορικής στην Αγγλική, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Αγγλική επιπέδου Β2-Γ1, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Γαλλική επιπέδου Β2-Γ1, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Ισπανική επιπέδου Β2, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Ιταλική επιπέδου Β2- Γ1.

Η Γραμματεία του Διδασκαλείου στεγάζεται στην οδό Ιπποκράτους 7 στον 2ο όροφο και είναι ανοικτή τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 11 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. Oι εγγραφές αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η έναρξη των μαθημάτων γίνεται στις 12 Oκτωβρίου.

Η Γραμματεία του Διδασκαλείου στεγάζεται στην οδό Ιπποκράτους 7 στο 2ο όροφο και είναι ανοικτή τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 11 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. Οι εγγραφές αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. Επομένως, αποφασίστε ποια είναι η ξένη γλώσσα που σας γοητεύει και μέχρι τώρα δεν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε και βιαστείτε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3688204 και 2103613261 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.didaskaleio.uoa.gr/

(Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ», Άρθρο «Χρήσιμος οδηγός για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές», 1/10/2009)